Informatie & Inspiratie

Wil je meer weten of inspiratie opdoen? Op deze pagina vindt je links naar websites die interessant zijn als je zelf een eigen huis wil bouwen. Klik op onderstaande links om aan de slag te gaan met Samen Bouwen of voor meer informatie over Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Informatiecentrum Eigen Bouw

Het Informatiecentrum Eigen Bouw is hét punt voor particulieren en woonprofessionals die geïnteresseerd zijn in collectief particulier opdrachtgeverschap. Via deze website kunt u een antwoord krijgen op uw vragen over het bouwen van een eigen huis.

Website: www.iceb.nlVereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis behartigt de belangen van eigenwoningbezitters. Dit uit zich op drie vlakken: diensten & producten, informatie & advies en collectief ledenbelang.

Website: www.eigenhuis.nlVROM

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Mileubeheer. (VROM) Dossier Eigenbouw.

website: www.vrom.nl/pagina.html?id=10581Stiwoga

Het Stiwoga-certificaat biedt u zekerheid wanneer de bouwonderneming van uw nieuwbouwwoning failliet gaat. Het Stiwoga-certificaat zorgt ervoor dat uw woning zonder meerkosten wordt afgebouwd én dat de bouwkundige kwaliteit ervan tot zes jaar na oplevering.

Website: www.stiwoga.nlBouwGarant

BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw. Circa 2000 bouwbedrijven voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Hierop worden zij periodiek getoetst.

Website: www.bouwgarant.nlArchitectenweb

Architectenweb biedt opdrachtgevers het grootste en meest gedetailleerde architectenbestand van Nederland met informatie over circa 3.000 bureaus en meer dan 4.000 referentieprojecten en 20.000+ fotos illustraties.

Website: www.architectenweb.nlWoonnieuws.nl

Woonnieuws.nl is een nieuwswebsite over de woningmarkt, gericht op consumenten. Naast nieuws, zijn er op de website artikelen (eigen onderzoek) te vinden en wordt de consument wegwijs gemaakt op internet via de Woonwijzer.

Website: www.woonnieuws.nlBestaandhuiskopen.nl

Samen een bestaand pand opkopen en verbouwen tot een aantal woningen valt ook onder collectief particulier opdrachtgeverschap.Op deze site vindt je bouwtechnische informatie voor het aankopen van een bestaand pand. Je kunt zo alvast een pre-(bouwtechnische) inspectie uitvoeren.

Website: www.bestaandhuiskopen.nl


Zelf je huis bouwen

Weblog van Tom en Kim over een uniek zelfbouwproject direct boven het historisch centrum van Leiden waarbij particuliere opdrachtgevers welstandsvrij en volgens richtlijnen voor duurzaam bouwen hun eigen woning kunnen realiseren. Op de website worden naast het hele ontwerp- en bouwproces ook de risico's, kosten en planning beschreven.

Website: www.zelfjehuisbouwen.nl