Werkwijze van Tweekap.nl voor Bouwbegeleiders

U kunt zich gratis laten vermelden als bouwbegeleider, en u betaald pas wanneer dit concrete resultaten oplevert. Voor ieder eerste groepsgesprek dat een Bouwbegeleider met een collectief heeft via Tweekap.nl, wordt € 100,- excl. btw in rekening gebracht. Tweekap factureert eens per kwartaal. Omdat wij de medebouwers en de bouwbegeleiders bij elkaar brengen, kunnen wij weten wanneer en welke bouwbegeleider bij een gesprek betrokken is.

Stap 1: Start van een project

Een medebouwer start een eigen project. Hierbij voegt deze de gewenste Medebouwers toe, een eventuele kavel, en één Bouwbegeleider (verplicht) Zodra het project ‘volledig’ is, kan de Medebouwer (initiatiefnemer) de overige Medebouwers in het project uitnodigen.

Stap 2: De uitnodiging

Deze overige Medebouwers ontvangen een bericht van Tweekap en kunnen na inloggen op Mijn Tweekap de projectgegevens bekijken. Hierin kunnen ze aangeven wel of geen interesse te hebben in het samengestelde project.

Stap 3: De kennismaking

Indien alle Medebouwers de uitnodiging accepteren, zal er een bericht verzonden worden naar de desbetreffende Bouwbegeleider. (door initiatiefnemer toegevoegd en door de medebouwers geaccepteerd). In dit bericht zijn de projectgegevens en de NAW gegevens van de Medebouwers opgenomen.

Het is de bedoeling dat u als Bouwbegeleider de medebouwers van dit project uitnodigt voor een groepsgesprek bij u op locatie of op neutraal terrein. Hiervoor dient u persoonlijk contact op te nemen met de medebouwers.

  • Dit eerste kennismakingsgesprek is een oriënterend gesprek voor alle partijen. Uit dit gesprek zal blijken of de medebouwers samen verder willen gaan. U kunt in dit gesprek uw expertise tonen en uw diensten in deze aanbieden.
  • De medebouwers in het collectief hebben overeenkomstige woonwensen. In dit gesprek legt u als begeleider deze wensen naast elkaar en bespreekt de mogelijkheden.
  • Als er ook een bouwkavel aan het project is verbonden, dan raden wij aan vooraf te informeren bij de kavelaanbieder omtrent de beschikbaarheid en voorwaarden.

Wist u dat?

Wist u dat u ook bouwkavels kunt plaatsen? Als u bouwkavels plaatst op Tweekap, dan wordt u het exclusieve recht als Bouwbegeleider aan het project aangeboden. U dient dan wel zelf de aanbieder van de betreffende kavel te zijn, of toestemming te hebben van de kavelaanbieder om namens hem de betreffende bouwkavels te plaatsen. U kunt bijvoorbeeld de gemeenten binnen uw werkgebied benaderen en hen aanbieden om hun bouwkavels op Tweekap te plaatsen. Op welke wijze u dit zakelijk brengt en regelt met de eigenlijke kavelaanbieder, is aan u. Er kunnen bouwkavels geplaatst worden voor:

  • Twee onder één kap
  • Rijwoningen
  • Appartementen
  • Vrijstaande woningen (minimaal 2 en aangrenzend van elkaar)